• Domov
  • /
  • Nezaradené
  • /
  • ⚠️ DÔLEŽITÝ OZNAM k sláveniu sv. omší počas vianočných sviatkov ⚠️ ZMENA ⚠️

Vyhláškou Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre sa

od 22. decembra 2020

nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okres Nitra.

    Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. d), e), z) zákona č. 355/2007 Z. z. z dôvodu zhoršenej pandemickej situácie platia pre konanie bohoslužieb až do odvolania sprísnené opatrenia, ktorými sa

zakazuje výkon bohoslužieb za účasti verejnosti,
spovedania v kostoloch,

ako aj individuálnych návštev kostolov.

    Sväté omše budú aj naďalej slávené bez účasti verejnosti podľa zapísaných úmyslov veriacich (podľa aktuálnych oznamov), ku ktorým je možné duchovne sa pripojiť.

Môžeme byť prekvapení, môžeme byť smutní, môžeme byť nahnevaní, ale neostáva nám nič iné, ako to rešpektovať a všetko vložiť s dôverou do Božích rúk.

Hudobný bonus:
https://www.youtube.com/watch?v=2FNQgaVMkCg

Je možné využiť sledovania sviatočných či každodenných bohoslužieb aj prostredníctvom vysielania RTVS na rozhlasových vlnách alebo televíznych kanáloch či katolíckych elektronických médií, ako sú TV LUX, Rádio LUMEN či Rádio Mária.

Opis fotky nie je k dispozícii.

Na obrázku môže byť: text, v ktorom sa píše „DARČEKOV, KTORÉ TA NESTOJA ANI JEDEN CENT DAR POČÚVANIA Počuvaj druhého bez prerušovania. DAR ÚSMEVU Daruj úsmev všetkym l'ud'om V tvojom okolí. DAR LASKY Daruj niekomu objatie, kompliment alebo prejav svojej náklonnosti. DAR VDAČNOSTI Povedz „d'akujem" l'ud'om V tvojom živote. DAR POZORNOSTI Pokús sa každy den venovat niekomu svoju pozornost. Saletini Rozkvet“

Vianoce 2020

Informačný servis nitrianskej diecézy